Annons

Team Siw föll med flaggan i topp

Team Siw var den första kören att slås ut i Körslaget på TV4. Och det var med blandade känslor körledaren Mats Östberg körde till sitt civila jobb på måndagsmorgonen.
– Man har en konstig känsla inombords. Jag vet inte om den är positiv eller negativ, säger Östberg till Landskrona Direkt.
– Vad gäller vårt framträdande så är jag dock oerhört stolt. Vi var mycket bra och därför är jag lite förvånad över att vi röstades ut.

En av anledningarna kan vara att mixningen inte var den bästa. I TV lät de övriga körena bra men Landskronakören var inte mixad så att alla hördes.
– Det stämmer. Tv-tekniken var inte den bästa när vi sjöng. Jag tycker synd om de som inte hördes i sändningen. På plats lät det kanon.

Annons
 

En annan sak som kan ha påverkat körens framträdande var tröttheten.
– Vi hade den längsta resan. Dessutom fick vi göra allting sist av alla. Träning, koreografi och inspelning fick vi göra sist av alla.

Mats Östberg är dock nöjd med de båda helgerna.
– Vi har haft oerhört roligt, inte minst på resorna. Jag ångrar inte en sekund att vi ställde upp.

Röstninen inte riggad
Vad gäller röstningen så finns en del frågetecken. Redaktionen testade att rösta via mail och telefon. Efter mailet fick vi genast en bekräftelse på rösten. När vi ringde fick vi dock bara en signal i örat innan samtalet kopplades bort.

Landskrona Direkt har sedan i söndags försökt komma i kontakt med de ansvariga på TV4 för kommentarer. Och efter åtskilliga mail och telefonsamtal hörde till slut Magnus Törnblom på TV4 av sig.

Får man ingen bekräftelse på sin röst om man ringer?
– Det har jag ingen aning om. Det får jag kolla med de som ansvarar för den biten.

Hur många röstade och hur var fördelningen?
– Om jag inte har fel för mig så tror jag att det kom in cirka 130 000 röster. Hur de fördelades behåller vi för oss själva.

Varför då?
– Det gör vi för att inte påverka de som rösta längre fram. De kanske sympatiröstar eller något annat. Vi brukar inte presentera de enskilda rösterna i andra program heller.

Många andra saker gjordes upp i förväg. Bland annat så har det varit Mats Östberg och inte Siw Malmkvist som lett kören på hemmaplan. Det samma gäller övriga körer uppger media.
Vad har ni för garantier till att resten inte är riggat?
– Det är inte fejkat. Allt är noga kontrollerat, både av oss själv och externa parter. Vad gäller telefonröstningen så har vi kommenterat detta på vår hemsida.

Törnblom har lovat att höra av sig igen gällande bekräftelser på telefonröster. Gör han det så kommer vi att publicera svaret i samband med denna artikel.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser