Annons

Tillsammans kan vi!Initiativtagare Kassem Echehade, i centrum på bilden, var glad och stolt över det fina gensvar manifestationen för trygghet fick från kommuninvånarna.

Genom en bättre dialog och mindre ”vi och dom” kan Landskrona bli en tryggare och bättre stad att leva i.

Det var grundbudskapet i den manifestation för trygghet som genomfördes under en härlig vårsol på platsen som numera heter ”piazzan vid Stadsbiblioteket”.
– Ett härligt namn, tyckte prästen Carina Brink som också hade idel lovord för Kassem Echehades initiativ.
Fantastiskt att så många människor samlas, det känns verkligen som startskottet får någonting nytt och konstruktivt i dialogen mellan kommuninvånarna, menade hon och Kassem Echehade gladdes över att så många hörsammat uppmaningen.
– Många oroas så klart över alla brott som sker, men vi får inte glömma att det också händer väldigt mycket positiva saker i stan, påpekade han och uppmanade till en bättre dialog mellan beslutsfattare och det unga Landskrona.

Annons
 

Tillsammans kan vi!
– Tillsammans kan vi göra mycket och därför är ökade kontakter mellan olika grupper nödvändig om vi skall lyckas, poängterade Kassem Echehade som själv läser till socionom och jobbar som fritidspedagog.
Det går inte att skylla på andra, vi måste själva ta itu med problemen, betonade han och fick medhåll av Mirjeta Koqinaj, 24 år, som kan skriva filosofie magister i sociolgi på sitt visitkort.
– Jag kom till Landskrona från Kosovo när jag var fyra år och har aldrig upplevt våldet som beskrivs. Ofta handlar det om medias bild och den är inte alltidrättvis, poängterade hon och lyfte också fram de barriärer som finns mellan kommuninvånarna.
Det är för mycket vi och dom. Svenskar tror att alla invandrare lever på bidrag och invandrare tror att alla svenskar är främlingsfientliga. Så är det självklart inte, men tyvärr tänker många så och det är ett mönster som vi måste bryta, förklarade hon och betonade samtidigt att det är en mycket liten grupp människor som ägnar sig åt kriminell verksamhet.
– Men den gruppen får på tok för stor uppmärksamhet och det ger en djupt orättvis bild av Landskrona. Vi måste lära känna varandra bättre och tillsammans kan vi förändra den negativa bilden, avslutade Mirjeta Koqinaj som tackades med kraftiga applåder från den välfyllda ”piazzan”.
Ex-Boisaren Håkan Söderstjerna var inne på samma linje och förklarade att han ville se sina två barn växa upp i en trygg stad.
Och här har vi som föräldrar ett stort ansvar, poängterade han och avslutade med att föreslå att om vi skällde lika mycket på ungdomar som begår brott som han gjort på domarna genom åren så skulle problemen varit löste för länge sedan.
– Vi måste våga engagera oss, uppmanade Håkan Söderstjerna och passade samtidigt på att berömma Kassem Echehades fina initiativ.
– Kanske är det startskottet för någonting nytt och positivt.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser