Annons

Ex-BoISare nära landslagsplats

Den 10:e juni spelar Sverige sin första match i fotbolls-EM 2008 då man möter Grekland i Österrikiska Salzburg. En del före detta BoISare kan bli aktuella för spel och närmast en plats är Jonas Olsson som numera spelar i Holländska NEC Nijmegen.
– Generellt kan man säga att vi har ögonen på tre före detta BoISare, säger landslagets assisterande tärnare Roland Andersson till Landskrona Direkt.
– Det är Jonas Olsson, Rasmus Lindgren och Alexander Farnerud. Och den plats som är mest osäker är mittbacken och därför ligger Jonas närmast en plats.

Lindgren är också nära en plats i a-landslaget men Farnerud har en bit kvar.
– Vi håller ögonen på Rasmus hela tiden och han är mycket intressant. Vad gäller Alexander Farnerud så är han en oerhörd talang men han måste få mer speltid.

Annons
 

Finns det då några i dagens BoIS-trupp som kan bli aktuella i framtiden?
– Javisst, det finns flera stycken. En kille som ser mycket intressant ut är Ivo Pekalski. Honom har vi följt en tid.

När Direkten träffade Roland så kunde vi inte undgå att fråga varför han syns på Idrottsplatsen i Landskrona så ofta.
– Jag har alltid gillat BoIS. Det är en genuin klubb som satsar på sina ungdomar och sanningen är den att jag tror att det måste till fler klubbar som BoIS för att rädda landslaget i framtiden. Jag förstår att de stora klubbarna är ute efter att vinna men ser man ur strikt landslagssynpunkt så är svensk klubbfotboll en katastrof. 40% av spelarna i allsvenskan idag har inget svenskt pass och det är förödande för vår del, avslutar Roland Andersson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser