Annons

Våren stannade upp i mars

Gårdagens aprilskämt om att Google anlitat väderentusiasten Hans Leherecke från Glumslöv lurade en del. Den gode väderobservatören lovar att fortsätta skicka såväl dikter som iakttagelser till Direkten.
Jag tyckte skämtet blev lyckat. Jag har sysslat en hel del med aprilskämt genom åren, säger Hans Leherecke och återgår till att berätta om vädret i mars.
Från min privata väderstation i Glumslöv kan vi utläsa att medeltemperaturen under månaden var +3,7 grader. Det föll 97,5 millimeter nederbörd fördelade på 21 nederbördsdagar. Det vittnar om en ovanligt nederbördsrik mars, säger Hans Lehrecke.

Mars ifjol var nästan dubbel så varm med sina + 6.9 i snitt.
Även årets första kvartal har varit kallare än fjolårets: 3,1 respektive 4,3.
– Den relativt kyliga månaden har bidragit till att fördröja den efterlängtade vårens ankomst. Utan kylan som slog till den sjuttonde, hade sådden varit i full gång, menar Hans Leherecke och berättar att mars varmaste dag inföll alldeles i slutet av månaden då han noterade 13 grader den 31:e mars.

Annons
 

En del av Hans Lehreckes tidigare aprilskämt hittar du på Planket >>

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser