Annons

Stor förvåning över avhoppet

Kommunalråd Tutti Johansson Falk får beskedet om Marko Huttunens avhopp från Landskrona Direkt.
Helt fritt ur hjärtat och utan att ha hunnit prata med Marko så tycker jag det är sorgligt att han först går till juridiska avdelningen och till media och berättar om sitt avhopp. Jag hade önskat att han valde att komma till mig först, säger det moderata kommunalrådet.
Efter att fått uppläst anledningen till avhoppet ger hon trots det delvis sitt stöd åt Marko.
– Jag kan ge honom rätt i delar av hans kritik och då ska man veta att Marko och jag inte alltid dragit jämt. Vi har dock alltid haft en öppen, ärlig och rak dialog även om den inte alltid förts i samtalston.

– Samtidigt, oavsett vilken förening, det kan vara bostadsrättsföreningen, idrottsföreningen eller den politiska så händer det att styrelsemedlemmar kommer till slutsatsen att de vill lägga sin tid på annat och det måste man respektera. Det föreningsburna folkhemmet har kommit att bli ett problem då det är så få som vill engagera sig. De som visar intresse får oftast alldeles för mycket ansvar lagt på sig, säger Tutti Johansson Falk men betonar samtidigt att hon hellre ser tio aktiva medlemmar än 100 passiva.
– Marko har varit väldigt aktiv och jag beklagar verkligen avhoppet. Kanske behöver han ett par år vid sidan av politiken för att sedan komma tillbaka.

Annons
 

Avhoppet slår ner som en politisk bomb i Landskrona.
Det var nytt för mig. Marko Huttunen sitter i en styrelse (kommunstyrelsen – reds anm) som jag är ordförande i. Därför vill jag prata med honom först och höra vad det hela rör sig om innan jag kommenterar något, säger Torkild Strandberg (fp).

Landskrona Direkt har även talat med ett par av stans ledande oppositionspolitiker om avhoppet och även dessa blev uppriktigt förvånade.

Det känns som att det måste ha hänt något i partiet. Om han slutar av politiska skäl så kan det vara så att moderaterna, sedan de kom till makten, har lägre i tak. Sitter man i opposition så kan man kosta på sig att ha högt i tak. Jag är dock en aning förvånad över avhoppet, säger Lars Ståhl i vänsterpartiet.

Det förvånar mig. Marko har deltagit i debatten. Det har dock inte varit en hemlighet för oss att moderaterna i Landskrona har varit splittrade under flera års tid. Fasaden börjar krackelera, säger kommunalråd Niklas Karlsson (s).

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

 

 

 

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser