Annons

Lovisa Klarén – Ett simlöfte med framtiden för sig

Med cirka 1 200 betalande medlemmar är Landskrona Simsällskap bland kommunens största föreningar. Ungefär 100 av dessa tävlar i en eller annan form. Med så stort antal engagerade är det naturligt att en och annan stjärna föds. Tidigare har namn som Joakim Dahl, rankad 10:a i världen som bäst på fjärilssim, Gabriella Fagundez, VM-finalist på 4×100 meter frisim samt Pensé Andersen som var en av landets bästa ryggsimmerskor, figurerat i stora sammanhang.

Hur ser då framtiden ut?
På den direkta frågan får vi ett flertal namn som Lisa Rigby, Jessica Anderberg och Sophie Stoltenborg. Men det finns ett namn som är hetare än andra – Lovisa Klarén.

Annons
 

Lovisa är en ung tjej som spås en lysande framtid. Nyligen slog hon Pensé Andersens 28 år gamla klubbrekord på 50 meter ryggsim.
Pensé har sedan länge lagt tävlingssimningen åt sidan men gläds åt att hennes klubbrekord numera är slaget.
– Lovisa har framtiden för sig. Hon är ung och simmarna idag blir äldre och äldre. Se bara på Therése Alshammar. Hon har just fyllt 30 och tillhör fortfarande världseliten. När jag tävlingssimmade så slutade man i ganska unga år, säger Pensé.

Mycket träning – och mer blir det
Den snart 16-åriga talangen har tävlingssimmat sedan hon var fem år och några planer på att sluta har hon inte.
Nej, tvärtom. Nu simmar jag mellan 5000 och 7000 meter varje pass och så tränar jag styrketräning på Nautilus två gånger i veckan. Det blir sex pass på fem dagar nu. Men till hösten börjar jag på simgymnasium och då blir det ännu mer träning än idag, berättar den unga simmerskan mitt under ett pass på Läktarbadet.

Trots det hårda träningsprogrammet klarar hon skolan utan större problem.
– Jag har väl ganska lätt för att lära. Det är inga problem.

Vad gäller pojkvänner och så vidare så är det dock annat.
– Jag har ingen pojkvän just nu. Det får väl bli till sommarlovet, säger Lovisa och skrattar.

Målet står dock klart för Lovisa Klarén. Det är simning som gäller. Men några mål långt in i framtiden har hon inte i dagsläget.
– Det är svårt att precisera men jag vill nå så långt som möjligt. Det hade varit kul att kunna leva på simningen.

Pensé börjar tala om att OS 2012 ligger bra till men Lovisa väljer att vara en aning blygsammare.
Haha… det är klart. Men närmast ligger Junior-EM till sommaren och dit ska jag försöka kvalificera mig, avslutar Lovisa och hoppar i bassängen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser