Annons

Snart är varannan

Från tre stjärnor till sju i Gröna Bilisters granskning av kommunernas miljöbilsarbete innebär att Landskrona svarat för den snabbaste uppryckningen i landet när det gäller satsningen på miljöbilar.
– Av de hundra kommuner vi har granskat i Sverige svarar Landskrona för den i särklass bästa uppryckningen, berömmer Mattias Goldman från Gröna bilister och ger kommunen betyget 7 av maximala 10 från Gröna Bilister.
Vid den förra granskningen blev betyget bara en trea och om den positiva utvecklingen fortsätter kommer Landskrona inom kort att tillhöra toppskiktet bland landets kommuner, påpekar Mattias Goldman och förklarar att det då handlar om att fatta beslut vad gäller transportrelaterade frågor som är politiskt aktuella.
Att skapa miljövänliga alternativ inom transportsektorn är en viktig fråga, menar han och berömmer kommunen som ökat antalet egna miljöbilar ganska rejält och fler bilar är på gång.
Andelen miljöbilar i kommunens bilpark ökat markant de senaste två åren, poängterar han och den uppgår nu till 45 procent.

– Man kommer att spränga femtioprocentsvallen när de beställda miljöbilarna levereras.
Vidare påpekas att kommunen subventionerar inköp av gasdrivna bilar, även för företag. Att det tillsatts en transportsamordnare som hjälper företagen att minska miljöpåverkan från deras transporter.

Annons
 

Vidare informerar kommunen aktivt invånarna om vilka miljöval som finns vid bilköp och utbildningen av kommunanställda i sparsam körning tagit rejäl fart.
– Dessutom pågår ett försök med en bilpool för vissa kommunanställda och detta sammantaget har höjt Landskronas betyg som miljöbilstad avslutar Mattias Goldman.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser