Annons

Lägesrapport från Körslaget

Efter en halvstrulig bussresa kom körgänget som ska representera Landskrona fram till Stockholm sent på fredagseftermiddagen. Och väl framme var det fullt ös hela kvällen.
– Det var något med värmen i bussens motor som visade alldeles för mycket men efter en stund så kom vi på att det förmodligen var mätaren det var fel på så vi körde ändå. Stämningen på bussen var kanon. Det var mycket sång, säger Gunnar Thunberg, tidigt på lördagsmorgonen.

Väl framme på hotellet var det incheckning och en bit mat innan det bar iväg till TV4-studion. Där blev det ett himla ståhej. Det var kläder, smink och annat spännande och när vi väl började repetera så var det även en koreograf där. Det var vågen hit och rumpan ditåt och så. Fantastiskt kul, rapporterar Thunberg och berättar vidare.
– Sminket var inget som jag behövde tänka så mycket på och inte kläderna heller för den delen. Jag fick en skrynklig skjorta men det gör inte så mycket för man säger ju att man ska ha kläder som matchar och jag är ganska skrynklig själv, skrattar körsångaren.

Annons
 

Har ni träffat era konkurrenter?
– Ja, som hastigast. Vi kan väl säga som så att det är barnkörer vi ska möta. Eller kanske inte barnkörer. Men om vi säger att vi är en vuxenkör så talar vi sanning. De andra har satsat mer på yngre begåvningar. Det märktes inte minst på hotellet igår. Det var en hel del festande men det är ju bara kul. Hela denna resa gör vi för att ha roligt.

Klockan är strax innan sju på lördagsmorgonen när Landskrona Direkt talar med Thunberg. Det är alltså en lång dag som väntar kören i Stockholm.
– Så är det. Vi är nu på väg till restaurangen för att käka frukost innan vi åker vidare och sedan är det fullt ös hela dagen och kvällen, säger Thunberg.

Detta betyder att vi troligtvis inte kan få några rapporter efter genrepet klockan 16.00.
– Jag tror inte det men man vet aldrig. Jag ska försöka att slå en signal.

Vill man rösta på Landskrona i Körslaget så kan man göra det redan nu. Ring telefonnummer 099-414 02 eller sms:a SIW till 72 400.

Mer information hittar du på Körslagets hemsida.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser