Annons

Kvaldax för Kronan Damer

På lördag åker en taggad trupp på tio kvinnor plus coach upp till Hylte för att spela den första matchen i damernas volleybollkval till division 1. Returmatchen spelas helgen efter i GA-hallen. Kronans coach, Marie Asp har kört en del taktisk träning i veckan.
Vi har tränat in en ny försvarstaktik inför kvalet. Målet med taktiken är att kunna täppa till luckorna som laget har haft tidigare under säsongen, säger hon och berättar samtidigt att man nu bytt hemmahall.
– GA-hallen är ljusare och renare och har de nyaste inom volleybollutrustning. Vi har tidigare fått klagomål från domarna på farliga stolpar och domarplintar i Dammhagsghallen och det slipper vi nu. Det känns lite som en nystart för laget att komma till en ny hall. Vi har en positiv känsla med oss in i kvalet nu.

Är spelarna taggade inför kvalet?
– Vi har haft en mycket bättre uppslutning på träningarna med hårt tempo och lagövningar vilket betyder att alla vill och ställer upp för laget. Det snackas mer på planen under spelövningarna och vi har högt i tak under träningarna.

Annons
 

Vad är er vinnande taktik?
– Den vill vi ju inte avslöja här, men vår förändrade försvarsuppställning är en del av det. Hylte kommer med en positiv säsong i bagaget, med idel segrar. Vi har haft en tung säsong med i stort sett idel förluster. Det gäller att kunna bortse från det och plocka fram det vi vet att vi har i oss. Vi var ju till exempel nära att slå Ljungby i höstas. Ljungby som nu kvalar till elitserien. Så vi vet att vi KAN, vi måste bara visa alla andra det.

Intervjun i sin helhet som är gjord av Heidi Holm kan du läsa på Kronans hemsida.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser