Annons

Krogtvist på väg att lösas?

Den segdragna tvisten mellan krögaren Poul W Lorenzens på Seglarpaviljongen och Landskrona Segelsällskap kan vara på väg att lösas. Vid LSS årsmöte på söndagen beslutade de 30-talet närvarande medlemmarna att acceptera den hyresnivå som hyresnämnden ansåg som lämplig som marknadshyra – 11 250 kronor i månaden.

Det var i torsdags som Hyresnämnden kom med ett yttrande som kan liknas vid ett medlingsförslag i tvisten. Nämnden betonar i sitt yttrande att Seglarpaviljongens utomordentliga läge har en betydande påverkan vid hyressättningen, men att standarden på lokalen medför att den inte kan uppgå till hyresvärdens krav.

Annons
 

11 250 kronor som LSS accepterar ska jämföras med de 9 000 kronor som Poul W Lorenzen betalar i dag och de 15 000 som man från början hade begärt.

Beslutet innebär att Paul W Lorenzen kommer att erbjudas ett nytt hyreskontrakt med den nya hyran och närmast handlar det om förhandlingar mellan parterna om hyreskontraktets längd.
– När det blir aktuellt kommer vi att diskutera ett framtida kontrakt och här är kontraktslängden en viktig del, menar Gert Grahn, juridiskt ombud för Poul W Lorenzen som vill undvika fler segdraga tvister som ingen part tjänar på.
Förhoppningsvis skall vi nu kunna komma överens och lägga det här bakom oss, påpekar han och om en knapp vecka, den 31 mars, skall parterna meddela hyresnämnden om man accepterar deras rekommendation.
Om så är fallet så kan det nya avtalet börja gälla från den 1 april, den datum som Poul W Lorenzen nuvarande avtal upphör.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser