Annons

Irländskt gästspel och officiellt besök

På fredag och lördag blir det stort irländskt gästspel på Landskrona teater med musikalen Hollywood Pinafore. I samband med denna blir det också ett officiellt besök i Landskrona av borgmästare Alan Farrell från Fingal County i Irland.

Alan Farrell anländer på torsdagen tillsammans med den 42 personer starka musikaltruppen Rush Musical Society och kommer att träffa
bland annat kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg. Under dagarna i Landskrona kommer man även att göra något eller några
företagsbesök. Med i Landskrona är också Fingal Countys företagsservices Brian Murray. Samtliga kommer naturligtvis också att se föreställningen på teatern.

Annons
 

Rush är en stad ungefär hälften så stor som Landskrona och ligger vid kusten cirka 25 kilometer norr om Dublin. Staden Rush ligger i Fingal County som har totalt cirka 250 000 invånare. Rush Musical Society består av 42 artister och har spelat Hollywood Pinafore för fulla hus fram till i lördags i Irland.
Föreställningarna i Landskrona blir de enda två man kommer att göra utanför Irland och resan gör man i samband med sitt 20-årsjubileum.

Hollywood Pinafore är en galen och dråplig musikalkomedi baserad på William Gilberts och Arthur Sullivans ”H.M.S. Pinafore” och utspelar sig på Pinafore Studios i Hollywood 1945, amerikansk films guldålder. Föreställningen innehåller Arthur Sullivans ursprungliga
musik med omarbetad text av George S. Kaufman.

Kaufman, en av Broadways största komediförfattare, skrev bland annat ”intelligent nonsens” för Groucho Marx och humorn i Hollywood Pinafore
påminner mycket om Bröderna Marx, Mel Brooks och Monthy Python.

Det finns fortfarande några biljetter kvar till de två föreställningarna som spelas fredagen den 28 klockan 19:30 och lördagen den 29 klockan 19:00. Dessa kan köpas på Bok & Papper på Eriksgatan 22 i Landskrona. Mycket mer om musikalen finns också att läsa på Landskrona Riksteaterförenings hemsida www.landskronariksteater.se.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser




















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser