Annons

Mikaela jobbar politiskt lokalt och regionalt från London

Miljöpartiet de Gröna i Skåne höll på lördagen årsmöte. Invald i styrelsen blev den för tillfället i London boendes landskronatjejen Mikaela Persson.
– Att få ett så pass hedersamt uppdrag som att ingå i Miljöpartiet Skånes styrelse är stort. Jag är stolt som blott 20 år gammal lyckats komma dit, säger Mikaela Persson som på sin nuvarande bostadsort i London fått beskedet via e-mail.
När jag för en dryg månad sen fick förfrågan att ställa upp till val så tveka jag till en början. Men efter några dagars betänkande så bestämde jag mig för att ställa upp, och det gick ju galant, säger hon efter att fått partimedlemmarnas förtroende.

Den trogne läsaren av Landskrona Direket känner väl till Mikaelas stora engagemang för miljön. Inte minst efter hennes deltagande i Global Environmental Youth Convention i Dubai häromåret.
Att jobba på regional nivå ska bli mycket intressant, det är en del inom politiken som gärna hamnar i skymundan hos väljarna. Jag ser med tillförsikt fram till vad som skall komma. Miljö, jämställdhet och främlingsfientlighet är tre frågor jag brinner för. Jag hoppas kunna dela med mig av min unga glöd till De Gröna i Skåne.

Annons
 

Mikaela Persson sitter som ersättare i Barn- och Ungdomsnämnden i Landskrona kommun. Hon har även varit ledamot i Miljöpartiet de Grönas styrelse under 2006-2007. Mikaela startade ihop med en god vän Grön Ungdom i Landskrona våren 2007. Efter att ha gått på samhällsvetenskapliga programmet på Justus Tranchell valde Mikaela att i oktober 2007 flytta till London. Där bor hon förtillfället och jobbar som au pair. Flyttlasset går tillbaka till Landskrona i juli.

Läs mer:
Engagemanget bubblar om Mikaela

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser