Annons

Sommarteater på Citadellet

Årets första produktionsbidrag från Kultur Skåne är fördelade. Av detta kan man utläsa att Macbeth kommer att spelas som vandringsteater både på Citadellområdet i Landskrona och i parken på Krapperup. Bakom satsningen står Sommarteater på Krapperup, i samarbete med Helsingborgs Stadsteater.

Ett antal scener byggs upp utifrån miljöernas förutsättningar och publiken flyttar sig mellan dessa scener utifrån handlingens förlopp. Pjäsen kommer att ges som natteater och spelas därför efter kl 22.00.

Annons
 

Martha Vestin regisserar detta världsdrama av Shakespeare som diskuterar frågan vad våld och maktbegär gör med människorna.

Avslag för Öresundsteatern
Region Skånes kulturnämnd har avsatt 1,4 miljoner kronor att fördela till produktionsbidrag för teater och dans under 2008. Macbeth erhåller 130 000 kronor. Vid första ansökningstillfället kom det in 19 ansökningar på sammanlagt ca 2,2 miljoner kronor. Sex grupper beviljades bidrag om totalt 698 000 kronor. Den fria teatergruppen Öresundsteatern från Landskrona hade ansökt om produktionsbidrag om vardera 50 000 kronor för ”The Big Bögshow – eller vem släppte ut dig ur garderoben?” samt för ”Jag är en dinosaurie – en Tyrannosaurus Rex” dessa båda produktioner fick dock avslag.
Har man fått avslag så gäller det och man kan alltså inte söka på nytt för samma produktion, så till vida att förutsättningarna inte förändrats radikalt, säger Rosi Gerlach, kulturutvecklare på Kultur Skåne.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser