Annons

Rekordorder på 800 miljoner till Haldex

Haldex division Commercial Vehicle Systems har fått en order på cirka 800 miljoner kronor över en femårsperiod från det tyska företaget BPW (Bergische Achsen), Europas största tillverkare av axlar till släpvagnar.

Detta är den enskilt största ordern någonsin på bromshävarmar och befäster Haldex position på marknaden som ledande tillverkare av automatiska bromshävarmar,säger Joakim Olsson, VD och koncernchef i Haldex..

Annons
 

Serieleveranser startar i april 2008 och tillverkningen kommer ske i Landskrona och vid fabriken i Suzhou, Kina.

Fakta
Bromshävarmar är enkla att installera, har hög noggrannhet och driftssäkerhet samt lågt underhållsbehov, och därmed låga driftskostnader för fordonsägaren. Haldex är globalt ledande inom automatisk bromsjustering för tunga fordon med trumbromsar.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser