Annons

BoIS-plock

Snart klart med målvakt
BoIS trupp består idag av 22 spelare. Två av dessa, BoBo Bola och Johan Norell är långtidsskadade. I övrigt ser det ljust ut på skadefronten. Det kommer dock att tillföras en spelare till i truppen. Det är en målvakt som man är på jakt efter och mycket pekar mot att det blir Krisitanstad-keepern Dan Sadé som kommer att kontrakteras.
– Han tränar med oss just nu och vi ser honom gärna i klubben kommande säsong, säger BoIS sportchef Mats Aronsson till Landskrona Direkt.
Något kontrakt är dock inte skrivet men Aronsson tror inte det ska ta så lång tid.
– Vi förhandlar just nu och hoppas att det snart ska vara klart.

Tidigare har klubben aviserat att man letar efter en vänsterback men den saken har man klarat av genom att lyfta upp Johan Heide från u21-truppen.

Annons
 

Oklart med BoIS-TV
Förra säsongen kunde många Landskronabor se Klubb-TV, ett TV-program om BoIS som gick på Kanal Lokal. Om det blir BoIS-TV även i år är tveksamt.
– Vi vet inte ännu, säger Pontus Welander, programchef på Kanal Lokal Skåne.

Welander är dock optimistisk.
– Vi vill visa BoIS och de vill synas. Därför arbetar vi stenhårt på att komma fram till en ekonomisk lösning. Om det blir BoIS-TV eller ej bestäms senast den första april.

Egentligen så är det endast allsvenska lag som erbjuds klubb-TV på Kanal Lokal.
– BoIS är dock ett undantag. Det är många som gillar BoIS och därför vill vi sända även från Landskrona, säger programchefen.

Och att BoIS vill ha programmet råder det ingen tvekan om.
Det är jätteviktigt med TV. Lokal-TV är inget nytt för Landskronaborna och därför vill vi gärna vara med, säger BoIS marknadsansvarige Johan Nilsson.
Men samtidigt är det A och O att hitta en lösning som håller hela säsongen. Vi vill inte satsa på något som sedan inte visar sig hålla och läggs ner efter 5-6 avsnitt.

Förutom att Johan är marknadsansvarig så är det han som synts som programledare för BoIS Klubb-TV. Och så blir även fallet om programmet kommer att visas under kommande säsong.
– Jodå, så blir det. Ingen annan har i alla fall anmält sig, avslutar Johan och skrattar.

Jelecák kan spela i premiären
I träningsmatchen mot Trelleborgs FF i februari åkte Mirza Jelecák på ett rött kort efter en dust med Mattias Thylander. Utvisningen bedömdes som grov då han fick rött kort direkt vilket därmed rapporterades. Dom har fallit och den säger att Mirza är avstängd under en tvåveckorsperiod. Det innebär att Jelecák missar genrepet mot Mjällby men är spelklar till premiären mot Enköping den 14:e april.

Träningsmatch på lördag
På lördag spelar BoIS sin femte försäsongsträning. För motståndet står Bunkeflo, eller rättare sagt LB07 som klubben heter sedan den slagits samman med Limhamn. På Landskrona Direkt kommer du att få sporadiska rapporter från matchen som startar klockan 13.00. Matchen spelas på Brovallen i Bunkeflo Strand.

Fler BoIS-nyheter hittar du på klubbens hemsida. Adressen är www.landskronabois.com.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser