Annons

Siw Malmkvist hedras på Rotarydag

”Rotary för en bättre värld, här hemma och utomlands” – under det mottot visar de tre Rotary-klubbarna i Landskrona upp sig på Rådhustorget på lördag. Mellan klockan tio och tre finns Rotary-klubbarna i Landskrona på plats framför Rådhuset och informerar om de projekt som organisationen driver internationellt och om arbetet på lokal nivå.

Siwan på Rådhustorget
Informationen kommer att varvas med olika aktiviteter, musik och underhållning. Klockan ett är det dags för huvudprogrampunkten då kommer nämligen kommunfullmäktiges ordföranden Lennart Söderberg att överlämna Rotary-utmärkelsen Paul Harris Fellow till ingen mindre än Siw Malmkvist.

Annons
 

Övriga programpunkter
Rotarianer som varit och är engagerade i Läkarbanken, Polio Plus och Protea-projektet i Sydafrika kommer att berätta om projekten. Det blir information om utbytesstudenter och det lokala stipendieprogrammet. Vidare kommer det att informeras om en maskinförarutbildning på gymnasiet, nattvandringarna i samverkan med lokala BRÅ och det stöd som Unga Kris i Landskrona får av Rotary.
– Ja, och mycket annat, säger Jonas Schöld, informationsansvarig för Landskrona Rotary Klubb och meddelar samtidigt att Unga Kris finns med på torget och svarar för kaffeservering.

Vi hoppas att många kommer till vårt arrangemang på torget på lördag och får information om vad Rotary är och vad vi står för, säger Nils-Erik Winqvist, president i Landskrona Citadell Rotary-klubb. Han finns på plats tillsammans med presidentkollegerna Ingela Engdahl i Landskrona RK och Fedor Polacek i Glumslövs-klubben.

Fakta Rotary
I det internationella nätverk som drygt hundraåriga Rotary utgör finns idag 1,2 miljoner medlemmar i mer än 200 länder. Genom Rotary har skolor och sjukhus byggts och brunnar borrats i utvecklingsländer. Det är projekt som stöds av rotarianer i alla länder.

På lokalplanet har Rotary medverkat till att skola och näringsliv möts, och det har bidragit till att gymnasieskolan har startat yrkesutbildning för truckförare och förare av entreprenadmaskiner. Rotary stöttar Unga Kris ekonomiskt och praktiskt, och Rotary-klubbarna stöttar kvinnofridsarbetet i Landskrona genom bland annat Röda Korset.

Globalt vill Rotary minska sjukdom och förbättra människors hälsa i fattiga länder. Här hemma engagerar sig Rotary för att förenkla integration och minska våld, utanförskap och mobbing.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser