Annons

Kulturskolan har premiär på Rödluvan

Imorgon, torsdag, klockan 19.00 har Kulturskolan i Landskrona premiär på Rödluvan. Sagan om Rödluvan har fascinerat folk i århundraden. Ursprungshistorien skrevs redan 1697 av Charles Perrault. Genom den muntliga berättartraditionen spreds berättelsen över Europa. Sagan nådde så småningom de båda språkforskande bröderna Grimm. Det är deras version som är mest känd i Sverige.

Genom åren är Rödluvan en av de mest bearbetade, tolkade och parodierade sagor som finns. Kulturskolans uppsättning är inget undantag. Manuskriptet, som hämtats från Ryssland, lyfter fram de kvinnliga karaktärerna i skogen. Dessutom har historien försetts med ett antal nya karaktärer som ställer till det bland grankottar och lingonris. Det är således inte alldeles lätt att vara varg i skogen. Föreställningen spelas även som matiné lördagen 8/3 kl.16.00. Publiken hälsas välkommen. Föreställningen har fri entré och spelas i Kulturskolans lokaler på Saluhallstorget.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser