Annons

Kommun bjuder på tårta!Firar att Landskrona varit svenskt i 350 år

Förra tisdagen var det på dagen 350 år sedan Landskrona och Skåne blev svenskt. Något vi då uppmärksammade här på Landskrona Direkt med en artikel. På fredag slår Landskrona kommun och LandskronaPlus ett slag för händelsen av att Skåne och Landskrona, den 26 februari 1658, blev en del av Sverige då fredstraktatet i Roskilde skrevs under. Den 7 mars 1658 kom nämligen den nye konungen Karl X på besök till Landskrona.

Detta uppmärksammas på Järnvägsgatan där det bjuds på tårta, kaffe och saft. Kulturskolan och amatörteaterföreningen Harlekin uppträder och Landskronakännaren Åke Jönsson berättar hur Landskrona och Skåne såg ut år 1658.

Annons
 

Fredagens program ser ut enligt följande:
14.00 – Kulturskolan uppträder
15.00 – Åke Jönsson talar
15.45 – Kulturskolan uppträder
16.30 – Åke Jönsson talar
17.00 – Kulturskolan uppträder

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser