Annons

Norreborg säljs?

Det gamla semesterhemmet Norreborg på Ven kan komma att säljas. Det beskedet fick Roy Wernberg, (s) av kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg, (fp) efter att ha interpellerat i frågan.
– Vi skall inte bara se till fastighetens värde utan även till vilka kostnader det innebär för kommunen att behålla byggnaden, påpekade Torkild Strandberg som bett Servicekontoret plocka fram ett underlag för ett nytt beslut i fullmäktige.
När kommunen på 80-talet sålde barnkolonin i Bjärnum beslutade vi att behålla Norreborg för att kunna erbjuda lägerskolor på Ven, vid en eventuell försäljning försvinner den möjligheten och det skulle vara beklagligt, poängterade Roy Wernberg medan Torkild Strandberg menade att det fanns andra aktörer på Ven som skulle kunna erbjuda lägerskolor till bra priser.
– Dessutom är byggnaden utdömd av räddningstjänsten och underhållet misskött av Kommunal som arrenderat Norreborg under många år, påpekade han vilket fick Roy Wernberg att påpeka att det inte var underhållet som var misskött utan byggnaden som är gammal.
– Det är ingen hemlighet att Norreborg behöver rustas upp och moderniseras.

Landskrona Kommunalarbetares semesterhem har arrenderat Norreborg av kommunen sedan 1949. Huset har genom åren varit ett populärt utflyktsmål för såväl Kommunals medlemmar som elever från Landskronas skolor.
För två år sedan förbjöd räddningstjänsten fortsatt uthyrning och pekade då på omfattande bristerna i brandsäkerheten.
Ett år senare upplöstes föreningen och fullmäktige beslutade att undersöka möjligheten att hitta en ny arrendator, Backafallsbyn fanns då med i resonemanget.
Redan den gången ville de borgerliga ledamöterna undersöka andra alternativ, exempelvis en försäljning, något som nu alltså blir verklighet.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser