Annons

Markus Johansson och Tony Berglund från Landskrona Asiatiska Förening är uttagna att representera Sverige i en landskamp i Lightcontact mot Danmark som går av stapeln den 29:e mars i Gustav Adolfsskolans gymnastikhall i Landskrona. I helgen deltog de båda i en tävling i Göteborg.

Markus Johansson blev redan i förra veckan uttagen i landslaget. Under lördagen fick Johansson ingen match i sin viktklass (-89kg) och valde istället att gå upp till -94kg. Matchen gick i två ronder och Johansson fick in ett par snygga tekniker i första ronden men som den ”slowstarter” han är lyckades han inte komma igång, meddelar Katarina Pettersson från föreningen.
I andra ronden ökades tempot avsevärt och resultatet blev en stundtals bökig match men med många snygga tekniker. Johansson förlorade sin match.

Annons
 

Tony Berglund gick en kvalmatch, för att avgöra vem som skulle få representera Sverige i landskampen. Berglund började lite avvaktande med enstaka slag och sparkkombinationer i första ronden för att i andra ronden växla upp till mer boxningstekniker samt front och rundsparkar. Tredje ronden avgjordes på ren vilja från de två fighterna men Berglund behöll kontrollen matchen ut. Resultatet blev tävlingens snyggaste lightcontact match, seger och därmed en plats i landskampen till Berglund.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser