Annons

Landskrona svenskt i 350 år idag Ängelholmshuset är Landskronas äldsta privathus. Det ligger på Stora Norregatan och byggdes 1628, alltså 30 år innan Landskrona blev svenskt.

På tisdagen är det exakt 350 år sedan Skåne och därmed Landskrona blev svenskt. Det var den 26:e februari 1658 som Sverige och Danmark skrev under fredstraktatet i Roskilde efter att den svenska armén gått från nuvarande Polen, upp genom Tyskland, in i Jylland och sedan över isarna till Köpenhamn och belägrat staden.
Idag uppmärksammas detta genom offentlig flaggning på Rådhustorget och vid Stadshuset i Landskrona.

Den 7:e mars firas kungabesök
Den 7:e mars 1658 kom den nye konungen Karl X på besök till Landskrona och detta kommer att firas genom olika aktiviteter vid korsningen av gågatan Järnvägsgatan/Östergatan den 7 mars med start klockan 14.00.
Bland annat uppträder Kulturskolan i Landskrona och Landskronakännaren Åke Jönsson ger en historisk inblick i Landskronas betydelse under denna tid. I tältet som kommer att finnas på platsen kan man även se en mindre utställning om tidsepoken som Landskrona Museum anordnar.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser