Annons

JB23 och Bosna fick Rotary-stipendier

På måndagen delade Landskrona Citadell Rotaryklubb och Landskrona Rotaryklubb ut sitt årliga stipendium till tre personer som arbetar med projekt som stärker integrationen i kommunen. Stipendierna riktar sig till projekt som skapar internationell förståelse, stärker individens frihet och uppmuntrar en anda av förståelse för alla andra människor och bygger broar mellan barn och ungdomar med olika etniskt ursprung.

Författaren Jonas Bergh var en som tog emot en check på 5000 kronor. Det är Kulturföreningen JB 23 som fått pengarna för att den under våren, sommaren och hösten kommer att producera en bok där ungdomar skriver egna historier om sin stad. Mer om projekt kan du läsa här.

Annons
 

De två andra stipendiaterna är båda från Bosna Basket. Det är dess ordförande Alen Boskovic och kassören Lejla Arnautovic som fick mottaga vars 2500 kronor för sitt arbete med att integrera ungdomar i staden. De 236 medlemmarna som samsas kring basketen i föreningen kommer från 11 olika nationaliteter.
– Bosna Basket betyder mycket för engagemanget i stan. Deras jobb med idrotten och skolorna är oerhört viktigt, sade Thomas Johansson, skattmästare i Landskrona-Cidadell Rotaryklubb, i samband med att han delade ut pengarna.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser