Annons

Det våras för föreläsningsföreningen

Landskrona föreläsningsförening startar upp vårens verksamhet i veckan. Först ut är Kinakerstin på onsdag.
– Våren är en inspirerande tid och vi hoppas att vårt vårprogram ska bidra till ljus och värme efter vintermörkret. Vi erbjuder tre föreläsningar som vi hoppas ska intressera många i Landskrona, meddelar Jan Nilson från föreläsningsföreningen.

På onsdag klockan kl. 19.00 i Stadsbibliotekets hörsal kommer beteendevetare, Kerstin Andersson, van kinaresenär och reseledare att berätta om ”Den kinesiska tankevärlden”

Annons
 

Kinakerstin bor sedan många år i Landskrona. Hon har arbetat bland annat som lärare och socialsekreterare. Hon har studerat öst-asienkunskap och kinesiska i Sverige samt kinesiska, kalligrafi och kinesiskt traditionellt måleri i Taipei, Taiwan. Hon arbetar sedan 1986 huvudsakligen som färdledare i Kina, med både ”vanliga” turistresor och specialresor med inriktning på textil, hantverk och qigong. Numera vistas hon mest i Kina. Den kinesiska tankevärleden är ett av Kinakerstins stora intresseområden.

Nästa verksamhet på dagordningen för föreningen blir sedan den 12 mars då det är dags för årsmöte och musikfrågesport!

Den 26 mars kommer sedan Victor Lundberg, historiker och föreståndare för Arbetarrörelsens arkiv i Landskrona att föreläsa om ”Folk och hem före Per-Albin” innan välkände landskronaarkitekten Ulf Roos den 7 maj avslutar vårsäsongen med att tala om ”Arkitekten och staden”.

Samtliga föreläsningarär gratis.
– Alla intresserade hälsas varmt välkomna, avslutar Jan Nilson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser