Annons

Ungdomar skriver om Landskrona

Kulturföreningen JB23 kommer under våren, sommaren och hösten att producera en bok där ungdomar skriver egna historier om sin stad. Författaren Jonas Bergh kommer att vara handledare och redaktör för bokprojektet som är tänkt att presenteras under Kulturnatten i oktober 2008.
Målet med projektet är att få skrivintresserade ungdomar från olika geografiska och kulturella samhällsklasser att producera historier som förhoppningsvis spänner över ett brett spektra. Att nyansera bilden av Landskrona. Att lära sej hur man färdigställer en text, hur man jobbar med en redaktör, hur man samarbetar och lyssnar på andra skribenter, säger Jonas Bergh och fortsätter.
– Egentligen finns inga gränser för hur eller vad man skriver, men det måste finnas en koppling till Landskrona. Dock får inte texterna vara alltför korta.

Kulturföreningen JB23 har tidigare gett ut böckerna Landskronaboken, En blues från Landskrona samt samarbetat med ABF-Malmö i produktionen av Malmöboken. Föreningen har även arrangerat Musik- och litteraturkvällar bland annat på Seglarpaviljongen, Teaterrestaurangen i Landskrona samt på Victoriateatern i Malmö.
Kulturföreningen JB23 samarbetar med Centrum- Österlyftet och Landskrona-Kävlinge- Svalövs Gymnasieförbund.

Annons
 

Intresserade ungdomar får gärna kontakta Jonas Bergh på nedanstående mejladress jb23@spray.se.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser