Annons

Falcons klassen bättre

Inför 459 åskådare i Idrottshallen kunde Falcons idag defilera till seger mot Vimmerby. Trots en tuff match i benen från i torsdags då superligalaget FC Helsingborgs förpassades ur DM kunde Falcons vinna överlägset med 11-3.

När Rickard Jacobsen gjorde 5-0 17.17 in i första perioden var matchen i praktiken över.
Vi är överlägsna idag, konstaterar Falcons sportchef Petri Manu som också gläds åt att klubben fostrar mängder av egna talanger vilka nu börjar ta för sig ordentligt. 16-årige Carl Nilsson som snyggt satte 6-1 målet korades rent av till matchens lirare.
– Vi har nästan bara egna produkter i laget. I och för sig har vårt förvärv Christian Persson kommit igång riktigt bra nu mot slutet av säsongen men att konkurrensen är stentuff vittnar inte minst Michael ”Greken” Henriksson fick stå tillbaka under en och halvperiod, säger Petri Manu.
Väl på plan visade den gamle ”Greken” var skåpet ska stå. Hans mål i inledningen av tredje perioden var en soloraid som heter duga och målet var kvällens snyggaste.

Nu återstår en betydelselös bortamatch mot Växjö i serien innan säsongen avslutas med en DM-final mot Röke.
Det är väl möjligt att halvskadade och slitna spelare får stå över på söndag men i och med att DM-finalen förlänger säsongen så kommer matchen säkert att bli en värdemätare, säger Petri Manu som så smått kan börja summera en riktigt bra innebandy-säsong i Landskrona som började med en skräll i ligacupen, via en överraskande bra placering i serien till en finalplats i DM.
Sportsligt och ekonomiskt är vi jättenöjda. Säsongen påminner lite om första året i tvåan. Då slutade vi fyra. Det gör vi i år också. Året därpå tog vi steget upp. Det återstår och se om vi nästa år kan upprepa den bravaden. Kul också att så många börjar hitta ut till idrottshallen när vi spelar. Vi snittar runt 400 och nästa år får vi försöka höja den siffran till 500, avslutar en mycket nöjd sportchef.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser