Annons

Falcons krossade FCH

På torsdagen fick fotbollslaget Helsingborgs IF se sig förpassade ur UEFA-cupen. Många Helsingborgare valde att se den matchen i stället för att stötta innebandyklubben FC Helsingborg som var i Landskrona för att möta Falcons i DM-semifinal.

Emellanåt såg det faktiskt ut som att även spelarna från grannarna i norr även de var på fotboll.

Annons
 

Gästerna tog dock ledningen med 1-0 och 2-1 men sedan tog Falcons över tillställningen totalt. Efter den första perioden stod det 5-2 och en bit in i andra så var ledningen hela sex mål. Faktum är att Falcons spelade ut FCH efter konstens alla regler fram till tredje perioden.

I de sista 20 ryckte gästerna upp sig men de hann aldrig ikapp de kämpande Landskronaspelarna. Slutsiffrorna skrevs till hela 13-11. Falcons ställs nu mot Röke i DM-finalen och matchen spelas i Landskrona senare i vår.
– Datum är ännu inte bestämt, säger klubbens ordförande Peder Alberoth och gläds åt att kunna bjuda Landskronapubliken på ytterlig
are en godbit.

Andra segern under säsongen mot Superligalaget Helsingborg, då förstår man att mungiporna pekade uppåt i landskronalägret.
– Det var en fantastisk kämpaseger, sade den glädjestrålande tränaren Patric Johansson direkt efter slutsignalen.

– Idag var vi ruskigt taggade. Helsingborg hade inte mycket att säga till om i de två första perioderna. I den tredje lyfte sig FCH och så har de även gjort i Superligan.

Patric Johansson har bara beröm att dela ut men det fanns två spelare som han ville lyfta fram lite extra.
– Först och främst så gör Christian Persson en fruktansvärt bra match. Han har inte fått det att stämma till hundra procent tidigare i vinter men nu var han grym. Dessutom vill jag lyfta fram Carl Nilsson. Han är bara 16 år och spelare redan på en mycket hög nivå, berömmer tränaren.

Värt att notera var att det, trots att många från Helsingborg var på Olympia, slogs publikrekord för innebandy i Landskrona då hela 1013 såg matchen.

Närmast väntar säsongsavslutning i seriesammanhang på hemmaplan då Falcons på lördag tar emot Vimmerby klockan 15.15.
En match där Landskrona Direkt bjuder på entrén.
Så passa på och njut av en fartfylld och underhållande sport!

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser