Annons

66 miljoner i vinst för Landskronahem

Allmännyttiga Landskronahem gjorde förra året en vinst på 66 miljoner kronor och förklaringen är försäljningen av kvarteret Falken.

– Annars hade vi gjort en förlust med ett antal miljoner, berättar vd Göran Jingborg och förklarar detta med bolagets stora renoveringsbehov.
– Vi har ett eftersatt underhåll av våra fastigheter och det årliga renoveringsbehovet är omfattande. Förra året renoverade vi lägenheter för omkring 70 miljoner kronor och behovet är lika stort de närmaste åren, poängterar Göran Jingborg som bedömer det totala renoveringsbehovet till hela 600 miljoner kronor.

Annons
 

Landskronahems styrelse efterlyser också ett större kommunalt ansvar för stadsdelsförnyelse och hänvisar till att Landskronahem fått axla ansvaret i Karlslundsområdet.
– Det krävs krafttag för att lyfta stadsdelen, påpekar Göran Jingborg som av sekretesskäl inte närma vill gå in på vilka åtgärder som krävs.
– Ett exempel kan vara tillgängligheten till området, idag är det inte så lätt för utomstående att hitta rätt i Karlslundsområdet, påpekar han och frågan kommer nu att diskuteras med kommunen.
Landskronahem har också beslutat att minska energiförbrukningen med 20 procent fram till år 2016.

– Primärt handlar det om bättre isolering och vi kommer att bygga ett modellhus som får bli utgångspunkt för arbetet, förklarar Göran Jingborg och förklarar samtidigt att energiåtgången i nybyggda hus är 50 procent lägre jämfört med äldre hyreshus.
– Och eftersom huvuddelen av våra fastigheter är av äldre datum så handlar det om rejäla insatser.
Några större nybyggnadsprojekt har bolaget inte, men tio radhus kommer att byggas på Seminarieområdet med inflyttning om ett år.
Landskronahem är kommunens största hyresvärd och vid årsskiftet hade bolaget 4 087 lägenheter i sitt bestånd.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser