Annons

GC gruppen tar hem miljonordrar – nyanställer i Landskrona

Elföretaget GC gruppen har i dagarna tecknat fyra tunga order inom byggindustrin i nordvästra Skåne. I Landskrona har företaget fått uppdrag av Derome och byggföretaget Veidekke att ansvara för projektering och elinstallation för 62 nybyggda bostadslägenheter i stadsdelen Nyhamn.

Till Nordkalk i Landskrona ska GC gruppen installera och programmera ett nytt styrsystem för industrianläggningen med projektstart under våren. GC gruppens erfarenhet från elinstallationer i äldreboende har också bidragit till att byggföretaget Nimab i Sjöbo anlitat företaget för ombyggnaden av Lunds Kommuns fastigheter för äldreboende.

Annons
 

GC gruppen hjälper Findus att flytta till Bjuv
I dagarna har företaget dessutom fått en order av Findus, som flyttar tillbaka sitt huvudkontor till Bjuv från Malmö, vilket innebär all elinstallation i ombyggnaderna av kontorsplanen.

Nyanställningar
Tillsammans motsvarar ordersumman över 20 miljoner kronor vilket kommer att ge upphov till nyanställningar av både elektriker och projektledare.
– Den rådande bristen på elektriker gör att vi har börjat söka personal redan nu, säger Göran Green, vd för GC gruppen.

Karriärsatsning för lärlingar
– Elektrikeryrket är fritt och ansvarsfullt arbete och vår goda orderingång innebär att det öppnar möjligheten för oss att också ta till oss ytterligare några elektrikerlärlingar som vill göra karriär inom elbranschen, säger Göran Green.
– Lärlingstiden hos oss kvalificerar ungdomarna för det yrkescertifikat som krävs för att de framöver ska kunna arbeta för installationsföretag.

15 år av expansion
GC gruppen har en 15-årig historia av tillväxt och expansion, vilken enligt Göran Green bygger på framsynthet och goda relationer med kunderna som vilka erbjuds totallösningar inom elteknik och datakommunikation.
Gruppen har idag cirka 40 medarbetare och omsatte förra året 35 miljoner kronor och redovisade en vinst på 3 miljoner kronor före skatt. Målsättningen är att i år öka omsättningen till 48 miljoner kronor.
– Vi uppskattar att vi fått förtroende att genomföra dessa uppdrag. Vi ser fram emot samarbetet och går i gång med jobben fram på vårkanten, vilket också innebär en hel del internt, säger Göran Green och tillägger.
– Våra medarbetare känner att de jobbar för ett expansivt ”vinnarelag”, vilket bidrar till ett positivt arbetsklimat på företaget.

FAKTA OM GC GRUPPEN:
GC gruppen är ett Landskronabaserat elföretag med verksamhet och kompetens inom kärnområdena: industri, installation, automation och tele/datakommunikation. GC gruppen, vars vd tidigare valts till årets företagare i Landskrona, erbjuder sina uppdragsgivare helhetslösningar genom kvalificerad elkompetens inom konstruktion, automation och installation. Mer om företaget på www.gcgruppen.com

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser