Annons

Lejonet förlorade derbyt

Lejonet inkasserade en ny förlust när man i helgen mötte Åstorp på bortais. Därmed kunde hemmalaget vinna sin absolut sista match i just denna ishall. För redan nästa vecka sätter man grävskopan i hallen och river för att sedan bygga en ny som ska stå klar till hösten.
– Det blev en riktigt bra derbymatch med högt tempo och en fysisk hockey, säger Torbjörn Torpling som fick se sina ”Lejon” hamna i underläge efter åtta minuter in på första perioden. En period som Lejonet vann skotten men Åstorp målen.

Drygt fyra minuter in i andra kom så kvitteringen efter att målvakten själva styrt pucken i mål med benskyddet. Lejonet lyckas därefter reda ut några pressande minuter där Robin Wilhelmsson i målet räddar laget från ett par baklängesmål. Istället kan Pierre Mollestam efter en soloraid åka runt buren och lägger in pucken den så kallade köksvägen till 1-2. En period som Åstorp vinner skotten men Lejonet målen.

Annons
 

Åstorp skapar omgående ett stort tryck mot Lejonet kassen direkt i början av tredje. Kvitteringe kommer efter bara 3.10. Sen blir det ett enda ställningskrig under resten av perioden. Åstorp avgör när det återstår två minuter efter det att Lejonet spela tre mot fem i ett par minuter.
Det var en bra match som kunde slutat precis hur som helst, sammanfattar Torbjörn Torpling matchen och passar på att dela ut extra plusbetyg åt målvakt Robin Wilhelmsson.
– Man ska inte ha godkänt när man förlorar men all heder åt alla i laget.

Matchfakta
Åstorp _ Lejonet 3-2 (1-0, 0-2, 2-0)
Målgörare: Tobias Nilsson och Pierre Mollestam
Skott: 42-35
Utvisningar: Åstorp:10×2 min, 1×10 min Lejonet: 14×2 min, 1x
10 min

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser