Annons

Flyktingar får stanna

Migrationsverket ville avvisa familjen till Serbien, men efter att ha överklagat till migrationsdomstolen får familjen nu stanna i landet.

Enligt domstolen riskerar familjens två barn att fara illa om familjen utvisas och beviljar därför permanenta uppehållstillstånd. Domstolen konstaterar att för barn krävs inte att det behöver vara fråga om ett livshotande tillstånd för att uppehållstillstånd skall beviljas.
Dessutom skall barnets framtida utveckling och livskvalitet vägas in. Vidare framgår av utredningen att mammans hälsa innebär att hon är i det närmaste apatisk och därmed inte kan engagera sig i sina barn samt att möjligheterna till vård för henne är sämre i Kosovo än i Sverige, skriver domstolen och konstaterar också att ett av barnens utveckling riskerar att allvarligt skadas om han inte får fortsätta genomgå erforderlig vård.
Eftersom det avseende barn inte skall ställas lika höga krav för tillämpning av bestämmelsen som för vuxna anser migrationsdomstolen att det föreligger sådana synnerligen ömmande omständigheter som medför att familjen bör tillåtas stanna i Sverige.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser