Annons

15-åring prisades för rådigt ingripande Sam Eriksson fick på måndagen ta emot flera gåvor och utmärkelser för sitt ingripande vid en brand i januari.

På måndagen premierades 15-årige Sam Eriksson efter att han släckt en brand i en lägenhet den 20 januari. Troligtvis räddade 15-åringen samtidigt livet på den man som befann sig i lägenheten. Därför tilldelades Sam utmärkelsen ”Månadens Skyddsängel” av webbportalen Skyddsnätet. Förutom utmärkelsen fick Sam blommor av räddningstjänsten i Landskrona samt en gåva av Markarydsbostäder, vilka äger fastigheten det brann i.
– Det var lite rörande. Sam han höll ett kort tal där han framhöll sin pappa som sin stora förebild. Pappan som också var på plats idag kramade då om sonen och det var nästan gråtmilt, säger Janos Sari på räddningstjänsten.

Janos var också den brandman som mötte Sam i trapphuset efter att han släckt elden.
– Det var ett mycket rådigt ingripande. Det är just sådana saker som vi försöker lära ut till allmänheten. Det gäller att agera lugnt och metodiskt och då lyckas man ofta rädda både liv och egendom.

Annons
 

Fakta:
Utmärkelsen ”Månadens Skyddsängel” har delats ut sedan januari 2003 och mottagarna finns över hela Sverige och i alla åldrar.
Skyddsnätet drivs av Räddningsverket med stöd av över 20 andra myndigheter och organisationer som vill göra det enklare att undvika olyckor och skador.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser