Annons

Fula ord upp i rök

På torsdagen eldades det papperslappar på Alléskolans skolgård.
– Vi har tröttnat på det fula språkbruket bland barnen och har under några veckor arbetat med att hitta andra sätt att uttrycka våra känslor. Själva ”eldningen” avslutar vårt projekt. Här bränner vi alla gamla fula ord och samtidigt lovar vi att tänka på vårt språkbruk i fortsättningen, säger rektor Gunilla Bengtsson.

Och nu var det inte enbart eleverna som kastade lappar i elden. Även personal syntes göra sig av med ett och annat fult ord.
– Det kanske hade behövts en hel pärm, skojade Edward Taz medan kollegan Jonas Ljungberg som utöver lärare är fotbollsdomare fick ett uppslag.
– Det pratas mycket om nolltolerans mot ovårdat språk inom fotbollen. Hade vi fått fotbollslagen i stan att göra samma sak så hade den processen kanske kunnat påskyndas, säger Jonas med glimten i ögat.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser