Annons

Linderoth träffade supportrarna

Igår höll Landskrona BoIS supporterklubb Black & White årsmöte i klubblokalen på Karlslundstorget. Ett femtiotal medlemmar slöt upp. Gästtalade gjorde nya BoIS-tränaren Anders Linderoth och sportchefen Mats Aronsson. Den senare började med att konstatera att 2007 var ett underkänt år på samtliga plan.
Inget är godkänt, ingen är nöjd, en budgeterad tredjeplats blev till en elfteplats vilket i sin tur gav en miljon minus i kassan. Dessutom gav den dåliga publiksiffran ett minus på en och en halv miljon, förklarade den forna skyttekungen.

Tuff försäsong
Anders Linderoth har inlett försäsongen tufft. Spelarna har tränat åtta pass i veckan varav fem fyspass.
Löpkapaciteten är överlag dålig och vi får räkna med att vi kommer att se tunga ut i träningsmatchandet, konstaterade Anders Linderoth.

Annons
 

Taktiskt lyfte tränaren fram behovet av mer muskler, stabilitet och disciplin. Utifrån att Landskrona ofta kommer att bära favoritskapet i årets serie drog han paralleller till sin tid som hemmatränare på Söderstadion och konstaterade att med två tunga forwards på topp som Calle Genberg och Pär Cederqvist så kommer troligen mycket att handla om att låsa fast bollen i offensiv zon och fylla på bakifrån. BoIS kommer att spela med en diamantformation på mittfältet och med offensiva ytterbackar.
Lagspelet och defensiven är första prioritet och de som struntar i att göra jobbet kommer inte att spela i mitt lag, poängterade Linderoth.

När det gäller truppen generellt så var Linderoth nöjd och ser fram emot att arbeta med en så pass intressant plantskola som Landskrona BoIS. På skadefronten oroade främst en infektion i benet på Sebastian Karlsson för närvarande. De som därför vill ta chansen att se Mats I Svenssons eventuellt sista match som målvakt i BoIS bör därför boka av kommande helg och ta bussen med Black & White till Köge i Danmark. Hur man bokar plats står att läsa på supporterklubbens hemsida.

Årsmötet avlöpte i övrigt enligt planerna. Linderoth signerade supporterklubbens Wall of Fame på hög höjd och darriga ben. Sittande ordförande, Susanne Tegnér, fick förnyat förtroende. Övriga nykomlingar i styrelsen blev Connie Mantrell, Filip Söderkvist, Håkan Fransson och Adam Grahn.

Av:Torgny Andersen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser