Annons

(H)ur led är tiden?

I stora delar av landet har man talat om den varmaste januari-månaden på årtionde. Detta gäller inte i Landskrona och för den delen i våra kranskommuner. Det påstår åtminstone Hans Lehrecke som bekant har järnkoll när det gäller det lokala vädret.
Medeltemperaturen för januari var 3,2 grader i Glumslöv. Ifjol var det 4,3 grader. Det föll även mer nederbörd under januari ifjol än i år. Däremot hade båda månaderna 22 nederbördsdagar, säger Hans Lehrecke som idag rent av upptäckt flera blomsterknoppar på björnbären hemma i villaträdgården.

Vårtecken i massor
Koltrasten sjunger och redan har pollenallergiker regerat på al och hassel. Frågan många nu ställer sig är om vårvädret ska hålla i sig?
– Det är fruktansvärt svårt att sia om. Det finns dock inga förutsättningar för att det ska smälla till och bli tio minus grader. Havstemperaturen är alldeles för varm för det. Däremot kan det mycket väl komma snö precis som ifjol.

Annons
 

I fjol kom snön lagom till vårvinterlovet. I flera av byarna runt Landskrona var man rent av helt insnöade.


Det är tur att påsken är tidig i år med tanke på att påskliljorna i Larvikolonierna snart står i full blom.


Det kan dock komma ett bakslag även i år. Janauri var varmare ifjol och vem har glömt snökaoset under vecka 8 ifjol? I Vadensjö var man rejält insnöade. Foto: Leif Thorsell.


Under 2006 var medeltemperaturen under nollan under hela januari till och med mars.
På bilden syns en vy över Karlslundsområdet taget den 1 mars 2006. Foto: Birger Nilsson

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser