Annons

Berättarklubben ”slammar” i vår

Den muntliga berättartraditionens fana hålls högt av entusiasterna bakom Berättarklubben som nu drar i gång en ny säsong på Teaterrestaurangen.

Och årets berättarträffar kryddas med 2008 års Skånska mästerskap i ”BerättarSlam” där segraren kvalificerar sig till SM som avgörs i juni under Ljungby berättarfestival.
– Vi har kört i nio år och många av våra besökare kommer tillbaka år efter år, förklarar Lasse Sjöberg som tillsammans med Sven Hansson och Åsi Hildebrand ansvarar för berättandet som den här säsongen flyttar sina berättarcafé till den andra tisdagen i månaden med premiär i morgon.

Annons
 

Dessutom kommer olika gästberättare att höja stämningen, förklarar Sven Hansson och under våren blir det också besök från Danmark när Nordkystfortællerna från Hilleröd kommer på besök i mars.

Då kryddas berättelserna med musik och några problem att förstå våra danska gäster är det inte, deras danska är lättförstådd, garanterar Lasse Sjöberg och i april kryddas berättarcaféet med musik.

– Vi får besök av vårt husband Folkfräs som är ett resultat av vårt samarbete med kulturskolan, förklarar Åsi Hildebrand som skall försvara klubbens färger när årets stora berättarhändelse går av stapeln den 8 maj. Det handlar om skånska mästerskapet i ”BerättarSlam” som äger rum den 8 maj och tävlingsformen, som såg dagens ljus 2006, har hämtat sin grund från poesin motsvarighet, PoetrySlam.
De tävlande får en kvart på sig att berätta sina historier och publiken kommer att rösta fram det vinnande bidraget, förklarar Lasse Sjöberg som skall fungera som ceremonimästare medan Sven Hansson skall hålla reda på röstsiffrorna.

– Och vinnaren får nöjet att berätta ytterligare en historia och skall sedan försvara Skånes färger vid SM i Ljungby, poängterar Lasse Sjöberg och här finns stolta Skånska traditioner att försvara eftersom välkände skådespelaren Anders Granström tog hem SM i BerättarSlam för några år sedan.

Berättarklubben har genom åren haft en trogen publik och reaktionerna från gästerna har varit genomgående positiva.
– Ett par från Kågeröd berättade att berättelserna gör dem glada en hel vecka och det är ett fint betyg, påpekar Lasse Sjöberg som hoppas att berättandets ädla konst skall hitta fler utövare också i Landskrona.

– I Skåne finns tre klubbar som håller traditionen vid liv och förhoppningsvis kommer antalet klubbar att bli fler med åren eftersom det finns en stor glädje i berättandet, påpekar Sven Hansson och för Åsi Hildebrand blir våren en uppladdning för vårens stora händelse, skånska mästerskapet i ”BerättarSlam”.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser