Annons

Skolvillor på gång även i Häljarp

Genom ett markbyte har kommunen nu fått tomter för byggandet av två nya ”skolvillor” i Häljarp.
– Jag räknar med att vi kan komma i gång relativt snabbt och vi har redan tagit in anbud på tänkbara villor, berättar mark- och exploateringschef Anders Folkar som hoppas att markarbetet kan påbörjas redan i nästa månad.
– Och då kan de två planerade skolvillorna stå inflyttningsklara till hösten som planerat.
Markbytet innebär att kommunen avstår mark som golfklubben arrenderar så att hela golfbanan får en och samma ägare.

– I gengäld får kommunen tillgång till mark som ligger vid entrén till golfklubben och kan påbörja arbetet med villorna direkt, betonar Anders Folkar.
Nyligen invigdes de två första skolvillorna i Glumslöv och här planeras för ytterligare fyra villor till hösten.
Inflyttningstakten är hög i både Glumslöv och Häljarp och för att klara framtida behov av skollokaler har skolvillorna blivit en lösning. Bara i Glumslöv väntas antalet barn öka från 350 till 450 inom loppet av två, tre år.

Annons
 

Häljarp växer så det knakar
I Häljarp byggs också väldigt mycket nytt, på Flygeltofta har redan ett 60-tal fått klartecken och här planeras för en andra etapp med ett 50-tal nya villatomter.
Samtidigt planerar HSB för runt 200 nya bostäder.
– Det finns ett stort intresse för att bosätta sig i Häljarp, så behovet av skollokaler är stort, poängterar Anders Folkar och genom satsningen på skolvillor hoppas kommunen få tillbaka satsat kapital den dagen villorna inte längre behövs för skoländamål.
– Då kan vi sälja villorna som bostäder och det blir betydligt lönsammare än att hyra in skolpaviljonger för ändamålet, förklarade initiativtagaren Lisa Flinth, folkpartistisk ordförande i Barn- och ungdomsnämnden i samband med invigningen av villorna i Glumslöv.
Parallellt med byggandet av skolvillor planeras för att i framtiden bygga permanenta skolor i såväl Glumslöv som Häljarp.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser