Annons

Storsatsning mot brottsligheten

Landskrona Kommun och polisen presenterade på tisdagseftermiddagen de satsningar som kommer att göras med anledning av den senaste tidens händelser i Landskrona.
– Vi har en oacceptabel och grov brottslighet i stan den senaste tiden och nu kommer det samlade samhället att ta ett rejält krafttag för att få bukt med problemet, sade Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (fp) inledningsvis.

En av de satsningar som står för dörren är att man ska bredda samarbetet mellan kommunala och andra myndigheter.
– Det är allt från våra egna organ till polis, tull, skattemyndighet och så vidare som kommer att vara inblandade. Dessutom kommer vi att vara i ständig kontakt med andra privata organ som försäkringsbolag, banker med mera, fortsatte Strandberg.

Annons
 

Ett led i satsningen är att kommunen ska anställa en person som kommer att samordna det hela.
– Arbetet med detta kommer att bli så stort att man inte kan köra detta parallellt med andra arbetsuppgifter. Därför kommer vi att söka efter en resultatinriktad person med kraftiga nypor som kommer att samordna allt för att göra att brottslingarna i staden kommer tänka sig för både en och två gånger innan de ställer till det.

Skolor öppna även på helger
Många menar att en av anledningarna till att brottsligheten ökat är att ungdomarna inte har någon sysselsättning. Därför har kommunen nu beslutat att man ska ha skolorna öppna för aktiviteter även på fredag- och lördagskvällarna.

Ytterligare en åtgärd blir att se till att allmänheten blir mer involverad.
– Vi har fått många samtal om att folk vill hjälpa till. Vi kommer därför att se till så att fler får föräldrautbildning plus möjlighet att vara med att nattvandra utan att man ska behöva vara med i någon förening, säger Strandberg.

Närvarande på presskonferensen var även Marianne Almkvist, områdeschef för nordvästra Skånes polisdistrikt samt Niklas Schörling, tillförordnad närpolischef i Landskrona.

De båda lovar att arbetet med att gripa brottslingarna fortsätter oförtrutet.
– Samtliga 13 ärenden som inkommit sen november är öppna och under utredning. Av naturliga skäl kan jag inte avslöja några detaljer men vi har ett flertal intressanta namn som vi arbetar med, sade Niklas Schörling som också kan se fram emot att fler poliser kommer att vara stationerade i stan.
– Det rör sig om sammanlagt 20 nya poliser i staden och målet är att det alltid ska finnas minst en bil i Landskrona 24 timmar om dygnet.

Storsatsning på Landskrona
Att polisen på högre nivå börjat inse allvaret i Landskrona visar det faktum att poliskåren i hela Skåne kommer att involveras under året.
– Det är en satsning som vi beslutat att göra, säger Marianne Almkvist och fortsätter.
– Vi kommer att satsa oerhört hårt på Malmö och Landskrona. Det kommer att bli brottsbekämpning med bredd. Områden som till exempel ungdomsbrottslighet kommer att prioriteras med annan verksamhet, typ svartklubbar med mera.

Att Landskrona också kommer att få en ny närpolischef inom kort efter att Tom Jensen lämnat sitt jobb står också klart.
– Redan på fredag så har vi tre intervjuer med kandidater till jobbet och vi ser fram emot att inom kort presentera en ny chef, avslutar Marianne Almkvist.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser