Annons

Rekordintresse för teater

Intresset för teater är på topp och ofta lyser den röda lampan när Landskrona riksteaterförening bjuder in till föreställning.
– Intresset har exploderat det senaste året, konstaterar ordförande Tommy Olsson och berättar samtidigt att antalet medlemmar ökat från 272 förra året till 536 i år.
– Det är helt fantastiskt och samtidigt en sporre för oss som jobbar med det här på vår fritid, menar han och tror att det är satsningen på lite lättare teater som burit frukt.
Vår ambition har varit att öka teaterintresset och därför har vi valt en lite lättsammare stil vad gäller repertoaren och det har fallit väl ut. Men på sikt är ambitionen att också få ett varierat program med lite tyngre pjäser.

Den inbillade sjuke
Om några veckor börjar vårsäsongen med ”Den inbillade sjuke”, Riksteaterns succé med Claes Malmberg i huvudrollen Molières gnällspik.
– Den har varit utsåld i tre månader och tyvärr finns ingen möjlighet till extraföreställning eftersom den är så hårt inbokad, förklarar Tommy Olsson och lika stort är intresset för ståupparen och TV-bekantingen Johan Glans tolkning av en modern Nils Holgersson på världsturné i Skåne. Båda föreställningarna är slutsålda.
– För att ge alla möjlighet att köpa biljetter så sprider vi ut försäljningen och närmast på tur står två föreställningar för en yngre publik och där finns fortfarande biljetter att tillgå, förklarar Tommy Olsson och här handlar det om ”I Mumindalen”. En familjeföreställning för de minsta den 23 februari.
För ungdomen bjuds fartfyllda ”Break of dawn” söndag 2 mars och här handlar det om en akrobatisk historievandring om breakdansen utveckling fram till idag och på scenen återfinns nio dansare och en berättare.

Annons
 

Genom personliga kontakter på Irland har Tommy Olsson lyckats engagera Tony Finnegan, irländsk skådespelare och regissör med föreställningen ”Hollywood Pinafore” som bygger på Gilbert och Sullivans ”H.M.S. Pinafore”.
– Det är de enda föreställningarna i landet och vi hoppas kunna locka hit en borgmästare från Irland till premiären, förklarar en
entusiastisk Tommy Olsson och lovar en föreställning utöver det vanliga.
– Inte mindre än 40 artister står på scenen samtidigt och man har varit på plats och synat teatern, så det här bli spännande.
Föreställningarna äger rum den 28 och 29 mars och biljettförsäljningen är i full gång.

Vidare kommer Malmö Opera och musikteater med musikalen ”Blodsbröder” den 5 och 6 april. Sedan är det dags för Carl-Einar Häckners succé ”Pusseldrömmar” 19 april. Cirkus Cirkör står på scenen 20 april och Commedia dell’arte-föreställningen ”Rock me Amadeus” som avrundar säsongen lördag 26 april.

Läs mer om Landskrona riksteaterförening www.landskronariksteater.se.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser