Annons

Bra julhandel i Landskrona

Landskrona Direkt kommer i ett par artiklar att belysa handeln i Landskrona. Vi gick nyligen ut med en enkät till handlarna i Landskrona och ställde där bland annat frågan om hur man upplevt julhandeln.
22 handlare kände sig manade att svara.

Landskronaborna stannade hemma och julhandlade
Årets julhandel i Landskrona spåddes slå alla tidigare rekord. Handlarna var optimistiska. Med ett uppfräschat centrum och flera nya butikskedjor på plats skulle Landskronaborna stanna på hemmaplan och göra sina julklappsinköp. En del varningssignaler från handels organisationer gick ut strax innan jul om vikande ekonomi och mer pessimistiska hushåll. Enligt Handelns utredningsinstitut (HUI) nådde man på riksplanet inte de högt uppsatta förväntningarna och sprängningen av 60 miljardersvallen får vänta. HUI hade prognostiserat med 62 miljarder, men julhandeln i landet slutade på 59,8 miljarder.

Annons
 

Frågan är dock hur gick det i Landskrona?
Fem av de tillfrågade handlarna svarar att det gått sämre än förväntat medan tre visar på raka motsatsen då de har haft sin bästa julhandel någonsin. Däremellan svarade övriga 14 handlare att julhandeln antingen varit bra eller bättre än förväntat.
Föga överraskande är att två av de tre som haft sin bästa julhandel någonsin är inom elektronikhandel
.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser