Annons

Tuff träningsperiod för BoIS

BoIS är just nu inne i en tuff träningsperiod. Det är nu grunden för kommande säsong ska läggas. Fem bollpass och tre fyspass i veckan har stått på schemat under januari och det var trötta kroppar som igår spelade en internmatch på kontsgräsplanen på Idrottsplatsen.
– Det är tungt i benen men samtidigt är det kul att få spela fotboll på stor plan, säger Linus Malmqvist till Landskrona Direkt.

En av anledningarna till tisdagens intermatch var att tränare Anders Linderoth ville se den 22-åriga finske u21-landslagsmålvakten Aapo Kiljunen som tränat med BoIS den senaste tiden.
– Han har många bra egenskaper men jag vet inte om han passar just för oss. Han åker hem idag och sedan ska vi snacka med målvaktstränare Mats Svensson innan vi beslutar om hur vi gör med Kiljunen, säger BoIS tränare Anders Linderoth.

Annons
 

I övrigt var tränaren nöjd med gårdagens internmatch.
– Vi ville se hur det ser ut på stora ytor i nuläget. Den senaste tiden har vi kört på korta planer. Därför var det intressant att se spel på stor plan, säger Linderoth och fortsätter.
– Det var bra tempo och rätt inställning. Alla skötte sig bra men bäst var nog Johan Persson som dominerade på mittfältet, analyserar Linderoth.

Sidan om planen sprang Andrew Kelly, BoBo Bola och Linus Olsson.
– Det är ingen fara med Olsson. Han fick en smäll på foten för någon dag sedan och han är tillbaka i full träning nästa vecka, säger Linderoth.
På tal om småskavanker så kommer Pär Cederqvist att vila till på måndag eftersom han har ont i en häl. Det gör att han belastar benet fel när han springer och då riskerar han andra skador. Därför vilar han.

Vad gäller Andrew Kelly så ser det optimistiskt ut.
– Jag ska träffa läkaren på fredag och sedan räknar jag med att köra för fullt om två veckor, säger Kelly till Landskrona Direkt.

Även BoBo Bola ser ljust på framtiden även om han har långt kvar.
– Jag är övertygad om att jag kommer tillbaka även om det tar sin tid, säger anfallaren.

Även i fråga om Johan Norell så är framtiden oviss.
– Han har en bra bit kvar ännu. Men han kämpar på och framtiden får visa om det blir mer fotboll för Norell, kommenterar BoIS sjukgymnast Tomas Mårtensson.

BoIS fortsätter nu att träna upp sig inför kommande säsong som startar den 15 april. Innan dess kommer a-truppen att åka på ett läger på Cypern där man bland annat kommer att möta Åtvidaberg i en träningsmatch.
– Det stämmer. Förutom det så kommer vi att finslipa formen innan seriestarten. När vi kommer hem väntar ett genrep och sedan börjar allvaret, avslutar Anders Linderoth.

Vad ”experterna” tycker om försäsongen hittills kan du läsa i fotobloggen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser