Annons

Rasmus Lindgren klar Ajax

Under hela eftermiddagen har Rasmus Lindgren genomgått en större läkarundersökning för att framåt kvällen skriva på ett 4,5 års kontrakt med den holländska storklubben Ajax. Det är nästan på dagen fem år sedan Rasmus tecknade sitt första kontrakt med Amsterdamklubben, då som ungdomsproffs. Efter en gedigen fotbollsutbildning i Jong Ajax lånades han sedan ut till FC Groningen till säsongen -05. Rasmus gjorde succé i den nordholländska staden och ganska snart hade Groningen köpt loss honom.
Rasmus har kommit att bli en av klubbens tongivande spelare och har rent av burit lagkaptensbindeln vid en sju-åtta tillfällen under säsongen, senast igår när laget spelade 1-1 mot Feyenoord.

Enligt FC Groningens hemsida betalar Ajax 2,5 miljoner euro, drygt 23 miljoner kronor, för Rasmus Lindgren.

Annons
 

Den tidigare BoIS:aren har haft en succéfylld säsong och rent av korats till en av ligans tre bästa defensiva mittfältare av den ansedda fotbollstidningen Voetbal Internationals läsare.
Med tanke på att just den positionen är vakant i landslaget , sedan Tobias Linderoths skada, blir det intressant att se om Lindgren återfinns i truppen mot Turkiet som presenteras imorgon.
Tittar man på svenskproffsen i det stora europiska ligorna och bortser från Danmark och Norge så är det Zlatan, Källström, Edman, Mellberg, Ljungberg, Elmander och en handfull spelare till som kan räknas som bofasta i sitt lags startelvor däribland Rasmus Lindgren.

Landskrona Direkt har sökt Rasmus under eftermiddagen utan att lyckas nå honom. Vi hoppas kunna förmedla några glada kommentarer under tisdagen istället.

Läs mer om Rasmus i vår profil >>>

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser