Annons

Lejonet pressade serieledarna

Serieledarna Limhamn Limeburns skulle visa sig vara ett nummer för stora för Lejonet. När lagen mötes i Karlsundshallen på söndagen kunde gästerna resa hem med en 7-3 seger i bagaget. Lejonet började dock matchen riktigt bra och störde serieledarna som hade problem att få igång sina uppspel. Lejonet kunde rent av gå till ledning i numerärt underläge bara för att lagom till att man blev fulltaliga låta Limhamn kvittera. I detta läget av matchen svängde det ordentligt för 16 sekunder senare var Lejonet åter i ledning.
Helt klart en bra perioden som vi vinner trots att vi förlorar skotten med klara 8-15, summerar Torbjörn Torpling perioden.

Andra började var också bra och Lejonet vara nära att utöka ledning efter bara en minut när Jesper Grabowski kommer solo men skjuter över målet. Knappt två minuter senare kvitterar Limhamn när hemmalaget tappar pucken på offensiva blå. Sen är det ställningskrig fram till 16.28 när Limhamn gör 2-3.
– Vi får inte undan pucken framför vår egen kasse, suckar Torpling.

Annons
 

I tredje perioden drar Limhamn ifrån till 2-5 innan ett litet hopp tänds för Lejonet när man reducerar till 3-5.
– Vi försöker trycka tillbaka Limhamn och därmed blottar vi oss bakåt. Något som Limhamn effektivt utnyttjar, säger Torpling som tillslut får se sitt lag besegrat med 3-7.

– Vi gör en bra match men Limhamns rutin och tyngd avgjorde matchen. Vi faller med flaggan i topp. Extra plus till unge målvakten August Mazetti-Nisson, född -91. Som gör en bra match trots att siffrorna, avslutar Torpling.

Lejonet – Limhamn: 3-7 (2-1, 0-2, 1-4)
Målgörare: Tobias Nilsson, Martin Nerme och Jesper Wenzell
Skott: 22-39
Utvisningar: Lejonet 4 x 2min 2 x 10 min Limhamn 3 x 2 min

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser