Annons

Kemtvätt fälld av Arn

Allmänna reklamationsnämnden har beslutat att en kemtvätt i Landskrona bör kompensera en missnöjd kund med 3 198 kronor.

Bakgrunden är en tvist om en klänning som en kvinna lämnat in och som förstörts i samband med tvätt. Efter tvätten var klänningen sönderriven på grund av en brosch på klänningen som tvätteriet struntade i att förvarna kvinnan om.

Annons
 

Kemtvätten har motsatt sig yrkandet och menade att klänningen tvättats i enlighet med tvättrådet. Bolaget har betalat tillbaka tvättkostnaden och erbjudit sömnadshjälp utan kostnad.

Nämnden poängterar, efter att ha synat klänningen, att det knappast bör ha varit några större svårigheter förenade med att ta bort broschen. Under alla förhållanden borde tvätteriet ha informerat kvinnan om riskerna och därför bör kunden kompenseras med kostnaderna för klänningen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser