Annons

Med hjälp av ”skolvillor” skall Barn- och ungdomsnämnden lösa det akuta behovet av nya lokaler i Glumslöv och Häljarp.
– Jag ville hitta ett modernt alternativ istället för att kommunen skulle göra dyra investeringar i markarbeten och för att dra fram vatten och avlopp till tillfälliga baracker. Då kom jag på tanken att man kanske istället skulle kunna bygga villor som hade ett andrahandsvärde och dessutom lägre driftskostnader. Vad vi vet står nu landets två första skolvillor färdiga, inte utan att vi är stolta, konstaterade en glad nämndsordförande, Lisa Flinth (fp) när hon kunde inviga de första två av totalt sex skolvillorna i Glumslöv.

Till hösten kommer de andra att byggas och då hoppas jag också att vi skall vara i gång med byggena i Häljarp, förklarade Lisa Flinth och nöjd var också Monica Sandell, rektor vid Glumslövs Självförvaltning.
– Villorna har blivit jättefina och har en öppen och bra planlösning för den I Ur och skur verksamhet vi nu drar igång, betonade hon och tanken är att villorna skall lösa lokalproblemet tills dess att den nya skolan kan stå klar.

Annons
 

Vi tar med den nya skolan i det planarbete som pågår och här har vi också en dialog med Länsstyrelsen eftersom det handlar om kulturskyddad mark, berättade mark- och exploateringschef Anders Folkar som också förhandlar med markägaren i Häljarp om tomtmark för skolvillorna där.
– Förhoppningsvis skall vi snart vara framme vid ett avslut så att byggandet kan påbörjas som planerat.

Traditionellt brukar temporära lokalbehov lösas genom inhyrda baracker som sedan avvecklas.
– Men det är en dyr lösning och därför vill vi nu prova den här, poängterade Lisa Flinth och konstaterade samtidigt att den dagen skolvillorna inte längre behövs för skolans behov så kan de säljas på villamarknaden.
– Och då kan kommunen få tillbaka sina investeringar, det är liksom en del av själva idén bakom skolvillorna.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser