Annons

I fredag berättade vi om ett oljeutsläpp i Köpenhamn. Hela helgen har beredskapen längst med den svenska Öresundskusten varit hög i väntan på att oljan skulle flyta i land. Såhär långt har dock den mesta av oljan flutit i land i Helsingborg. Trots att doften av olja kändes längst hela Landskronakusten under helgen har man inte funnit mycket här.
– Det sydligaste fyndet har gjorts på Lill-Olas. Det rör sig emellertid om mindre mängder, säger Tomas Ohlsson, avdelningschef på Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen.
– Dessutom har cirka 10 kilo hittats på Ven och lite olja har även flutit i land i vid Sandbergen söder om Sundvik.

Klockan 18:00 på söndagskvällen ansågs det akuta läge som uppstått till följd av oljepåslagen vara över, varpå räddningstjänstinsatsen till lands har upphört. Fortsättningsvis kommer hanteringen av oljan i Landskrona att ledas av Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen.
– Oljan är lite lustig om uttrycket tillåts. För mig är olja alltid svart men så är det inte i detta fallet. Istället rör det sig om ljusa geleliknande klumpar, säger Tomas Ohlsson.

Annons
 

Längst med Öresundskusten har man hittar två döda och två skadade fåglar men inga av dessa har hittats i Landskrona.
– Nu kommer vi att gå längst med stränderna minst en gång i veckan en tid framöver för att hålla koll. Förhoppningsvis är dock oljan från fredagen läckage borta för alltid. Skulle privatpersoner hitta någon olja eller döda djur så ber vi dessa kontakta oss. Lättast är att ringa 0418-47 00 00 och be att får tala med någon angående oljefyndet på TSB. Vi kommer även att lägga upp information på kommunens hemsida under dagen. Adressen är www.landskrona.se.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser