Annons

Planeringen inför sommarens stora begivenhet, Karnevalen, är i full gång och i år har Olle Larsson en ny medarbetare vid sin sida, Jonas Stoltz.
– Jag har känt Jonas länge och han har jobbat lite med Karnevalen tidigare, så det är inga problem, förklarar Olle Larsson som nu laddar för sin fjärde Karneval.

Det blir bara roligare för varje år och gensvaret från såväl deltagare som besökare till politiker och kommunens tjänstemän är helt enormt, poängterar han medan Jonas plockar fram ritningen över årets Karnevalsområde.
– Vi ändrar inte på ett vinnande koncept, men försöker samtidigt förnya oss och i år kommer kyrkan att ha lite mer aktiviteter intill Sofia Albertina kyrka, avslöjar Olle Larsson och tillägger att fjolårets aktiviteter intill Nyhamn inte blir av i år.
– Nej, det beror på att området är en byggarbetsplats och då tycker vi inte att det är lämpligt att förlägga några aktiviteter dit. Det innebär bland annat att barnens tivoli flyttas till parken runt kyrkan.

Annons
 

Jonas Stoltz blev klar med utbildningen i Båstad förra året och har tidigare praktiserat hos Olle Larsson.
– Det var Olle som tipsade mig om utbildningen och det känns tryggt att jobba med någon som har hans stora erfarenhet, förklarar Jonas som i bottenplanet på Stadshuset drar upp riktlinjerna för sommarens stora folkfest.
– Det är mycket som skall klaffa, men samtidigt finns det stor rutin inom organisationen, så det skall säkert gå bra, lovar Jonas Stoltz medan Olle Larsson betonar vikten av samarbete.
– Att genomföra en Karneval är ingen man gör på egen hand, det krävs ett brett kontaktnät och ett väl fungerande samarbete, poängterar han och lyfter fram de många träffar som genomförs under resans gång.
– Vi genomför också en utvärdering efter varje Karneval och den är guld värd när vi planerar för kommande Karnevaler, poängterar han och konstaterar att förra årets Karneval genomgående fick väldigt höga betyg.
– Och det ger oss en stabil grund att bygga vidare på, understryker Olle Larsson som den här veckan reser till Stockholm för att informeras om hur olika artistproduktioner ser ut inför sommaren.
– Förra året lyckades vi locka några av de mera namnkunniga till Landskrona och skall vi klara det även i år så gäller det att vara ute i tid, betonar han och vid stormötet i början av februari kommer de olika deltagarna att få pricka av sina önskeartister.
– Sen får vi se hur många vi kommer att locka till Karnevalen.

Förra året lyckades man lägga Karnevalen på den enda regnfria helgen under sommaren och även i år blir det Karneval den 10 till 12 juli.
– Varför ändra ett vinnande koncept, avslutar Olle Larsson och Jonas Stoltz.

Karnevalens budget omfattar 4,1 miljoner kronor och kommunen bidrar med drygt 1,3 miljoner i årligt bidrag och en miljon kommer in från olika sponsorer. Förra året gick Karnevalen med ett litet plus som återinvesteras i årets festlighet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser