Annons


Den senaste tidens turbulens kring bowlinghallen och Korpen med indragna kommunala bidrag som följd har fått kommunalråden att kontakta Fritidsförvalningen.
Vi kommer under veckan att föra diskussioner med Fritidsförvaltningen kring nämndens budget och dess konsekvenser för verksamhet och föreningar. Det säger kommunalråden Torkild Strandberg och Tutti Johansson Falk.

I grund och botten handlar det om hur bidragen ska betalas ut och för vilka aktiviteter.
– Landskrona är en stad med ett stort och aktivt föreningsliv, som gör stora insatser, inte minst för unga. Detta ska utvecklas och uppmuntras.

Annons
 

Kommunalråden riktar ingen direkt kritik mot Fritidsnämnden med anledning av den uppkomna situationen utan vill snarare föra en diskussion om framtiden.
– Fritidsnämnden har i full enighet tagit ett stort ansvar för sin ekonomi, som till stor del är låst i driften av stora och kostsamma anläggningar. Konsekvenserna av besluten är dock sådana att vi vill diskutera dessa med företrädare för fritidsnämnden. Detta särskilt mot bakgrund av att det pågår ett långsiktigt arbete i förvaltningen för att se över reglerna för föreningsbidragen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser