Annons

Chef sökes!

Flera arbetsplaster i Landskrona står utan ordinarie chef. En del höga tjänstemän har under hösten ombetts se sig om efter nya jobb medan andra gått vidare i karriären. Den största av alla, kommunen, är det tydligaste exemplet. Sedan Sergio Garay entledigades som kommunchef i augusti ifjol har Stefan Johansson fått agera tillförordnad kommunchef.
– Det fungerar under en period men det är aldrig bra när en tillfällig lösning blir för långvarig, säger Torkild Strandberg som just nu är inne i slutfasen av vilken rekryteringsfirma som ska få i uppdrag att hitta en ny chef.
– Det rör sig bara om timmar innan vi kan ta beslut om det, säger Torkild Strandberg som nyligen träffat och tagit emot offerter från cirka 10 rekryteringsfirmor.
– Sen vet man aldrig hur lång tid det tar. Det är inte när en chef slutar som förändringarna sker utan möjligheterna skapas vid rekryteringen av en ny. Min förhoppning är dock att vi innan sommaren ska ha ett namn och att denna är på plats efter semestrarna.

Ny närpolischef i mars
Torkild Strandberg sitter även med i Polisstyrelsen och har därmed en viss insyn i rekryteringen av en ny närpolischef till Landskrona sedan Tom Jensen slutat och istället tillträtt som biträdande chef för den nyinrättade Sydsamstaben.
Enligt den informationen jag fått är man inne i avslutningsfasen och förhoppningsvis kan vi ha en ny närpolischef i Landskrona om en dryg månads tid.

Annons
 

Fler kommunchefer
Torkilds kommunalrådskollega Tutti Johansson Falk hoppas att man kan ta ett samlat grepp vid anställningsförfarandet vid ett antal tjänster i kommunen som det just nu grunnas på.
– Vi kommer att söka en ny VD till Invest in Landskrona. Vi vill att bolaget ska sätta större fokus på det befintliga näringslivet. Dessutom behöver vi en personalstrateg. Vi är även i behov av ett par tjänster inom kommunikation. Det är ett område som vi i kommunen behöver bli bättre på. Hur vi kommunicerar inom koncernen men även till medborgarna och ut i omvärlden är oerhört viktig, poängterar Tutti Johansson Falk och hoppas kunna anställa en informationschef på heltid men även någon som ansvarar för kommunens hemsida och intranät.
– Min förhoppning är att vi kan göra en samlad upphandling när det gäller dessa tjänster.

Hund begraven på lasarettet?
I somras headhuntades Landskrona lasaretts tidigare sjukhuschef, Lisbeth Cederwald, till Helsingborgs lasarett och personalen utlovades att en ny chef skulle vara på plats innan årsskiftet. Så är inte fallet och något namn har ännu inte presenterats. Nu börjar oron sprida sig på Landskrona lasarett för att Region Skåne skulle ha planer på någon typ av omorganisation som leder till at det inte tillsätts någon ny chef i Landskrona.
– Här finns en hund begraven, säger en av de cirka 330 anställda på Landskrona lasarett när frågan om ny sjukhuschef kommer på tal.

– Det är ingen hemlighet att Region Skåne håller på med ett effektiviseringsarbete i sjukvården för att nå ekonomisk balans, det medger regiondirektör Sören Olofsson för Landskrona Direkt på onsdagsförmiddagen samtidigt som han skickar ut lugnande signaler till personalen på Landskrona lasarett.
Blir det några förändringar i Landskrona så är dessa marginella. Här är man redan effektiva, säger han och avfärdar en organisationsförändring där lasarettet skulle underställas en division med Lund som bas som rena spekulationerna.
Detta har jag inte ens reflekterat över. Nu är det ingen ko på isen i Landskrona. Tillförordnad sjukhuschef sköter uppgifterna bra och det dröjer några månader till innan vi kan välkomna en ny sjukhuschef där. Alla får ge sig till tåls ett tag till. Sen är det lite olyckligt att jag haft en mycket intensiv start på mitt arbete som regiondirektör och inte hunnit med att vara ute och prata med personalen och stöttat cheferna.

Snabba ryck på Arbetsförmedlingen
Något strul vid cheftillsättningen verkar det dock inte ha varit på Arbetsförmedlingen. Som ett led i en chefsrockaden tillträdde Camilla Rejdvik Pålsson vid årsskiftet som ny chef på Arbetsförmedlingen i Landskrona där hon ersatte Eva Bohlin som flyttar till Kristianstad där förövrigt Camilla kom ifrån.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser