Annons

Bowlinghallens arrendator känner sig blåst av kommunen

Det var inte bara bowlingsklubbarna som chockades över det indragna bidraget, även bowlinghallens båda arrendatorer Jesper Wahlstedt och Patrick Backe känner sig blåsta av kommunen.
– När vi tog över för ett drygt år sedan så kontaktade vi tjänstemännen på fritidsförvaltningen och garanteras då att stödet skulle vara kvar och kanske också öka nu när kommunen skulle rycka upp centrum, minns Patrick Backe som nu känner sig förd bakom ljuset.

– Att tjänstemännens löfte var så lite värda kunde jag inte drömma om och det ökar verkligen inte förtroendet för kommunen bland näringsidkare, menar han och tycker samtidigt att det är svagt av kommunen att inte ta några som helst kontakter innan beslutet fattas, anser Patrick Backe som också driver hallen i Helsingborg.
– Men den äger kommunen, så där sätter man arrendet så att spelarna kan få justa priser.

Annons
 

Jesper Wahlstedt och Patrick Backe har satsat stora pengar på att rusta upp hallen och räknar med röda siffror i första årsbokslutet. Och risken är uppenbar att det blir fortsatta ekonomiska problem när hyran över en natt höjs med drygt 30 000 kronor i månaden.

I det korta perspektivet har Jesper Wahlstedt och Patrick Backe kommit överens med de drabbade klubbarna om smärre höjningar fram till slutet av februari.
– Det är för att klubbarna skall kunna fullfölja sina respektive seriespel, förklarar Jesper Wahlstedt och tillägger att man inte varit främmande för att diskutera justeringar av bidraget med kommunen.
– Normalt sett är det så det brukar gå till när en part vill förändra förutsättningarna för ett avtal, men uppenbarligen inte i Landskrona.

Fritidsnämnden har också backat en del från beslutet och beviljar nu bidrag så att berörda klubbar skall kunna fullfölja seriespelet. Samtidigt behandlar länsstyrelsen ett överklagande av beslutet, så sista ordet är säkert inte sagt vad gäller bowlingens framtid i Landskrona.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser