Annons

Premiär för filmen om Svenska Akademien

Vid Göteborgs Filmfestival i månadsskiftet januari/februari kommer filmen om landskronabandet Svenska Akademien att ha världspremiär.
Det är tidigare landskronabon Tomas Olsson som tillsammans med Bengt Andersson svarar för regin och för filmfotot står landskronafotografen Thomas H Johnsson.
Filmens titel är ”…om sakernas tillstånd” och i filmen får vi följa bandet från hem till turnéliv, från replokal till scen, från bitterhet till hopp, från verklighet till vision.

Svenska Akademien är ett av landets flitigaste liveband, som under 2004 gjorde runt 50 spelningar över hela landet. Under samma år nominerades man dessutom till bästa live-akt på P3 Guldgalan. I bandets musik och texter finns ett socialt och politiskt engagemang som är sällsynt på den svenska musikscenen i dag. I bandets texter finns det en koppling till det engagemang som man på 70-talet kunde hitta i den svenska proggmusiken och internationellt i punken. Det är detta engagemang som är filmens utgångspunkt.

Annons
 

”…om sakernas tillstånd” visas under Göteborgs Filmfestival den 25 januari kl. 17.30 på Haga 1, den 29 januari kl.15.00 på Haga 1 samt den 3 februari kl. 10.00 på Bergakungen 5.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser